Rikke Nygård Josefsen er 33 år og autodidakt kunstner.

"Jeg har altid elsket at male og tegne og lige fra jeg var barn har det været min store passion. Jeg elsker at begrave mig i fantasiens univers, for en stund slippe alt hvad der hedder pligter, arbejde og pres. I min hule kan jeg være mig, her kan jeg, igennem mine billeder fortælle de historier jeg ikke kan fortælle med ord."  

Hendes billedunivers indholder spirituelle og mytiske elementer sat sammen med billeder fra naturen. Tre områder, som er en stadig kilde til fascination for Rikke N. Josefsen. På det seneste har hun hentet inspiration fra en tur til Afrika, hvor hun, samen med sin far, besteg Kilimanjaro og var på safari. Hun fortæller:

"Samtidig med at jeg ønsker at fortælle en historie som giver stof til eftertanke ønsker jeg også at give mine billeder et helt særligt udtryk som skaber glæde og ro hos beskueren og som forhåbentlig også efterlader dem med en følelse af forundring og  nysgerrighed."

 

"As you wish"


"Efter jeg er blevet voksen har jeg opdaget kunsten i at bevare gejsten. Mange maler fordi det er nødvendigt andre maler fordi de simpelthen ikke kan lade være og jeg kan simpelthen ikke lade være. Jeg har haft nogle bestillingsopgaver som jeg har sagt ja til, da det også er en fantastisk måde at udfordre mig selv på og det mener jeg, at man skal for at udvikle sig som kunstner. Men bestillingsopgaver betyder, at gejsten daler og jeg higer oftest efter at komme til at lave mit eget igen. Derfor er det nu kun en sjælden gang jeg laver bestillingsopgaver."

  "Guardians of our believes"

 

Rikke Nygård Josefsen arbejder fortrinsvis med akrylmalerier. Hun har en lang række udstillinger bag sig.