Ruth Kudsk Jørgensen er uddannet håndarbejdslærer, regressionsterapeut, studier i Etnografi AU, studier i Tibetansk sprog og kultur KU. Som udøvende kunstner arbejder hun primært med tegning og collage samt objekt og installation, men har også beskæftiget sig med olie- og akrylmaleriet, designet vinetiketter og plakater. Ruth Kudsk Jørgensen var medstifter af Gallery Temporary i Skive og har været medarrangør af Åbne Atelierdøre på Skiveegnen samt Årets Kunstner på Skiveegnen. Hun har også været underviser på billedskole for børn og har i flere omgange været med som en af de fem professionelle kunstnere, der udgør censorkorpset på "Amatørkunstnernes Forårsudstilling" i Stoholm.

Ruth Kudsk Jørgensen lavede i 2016 illustrationer til bogen "To begravelser og en skilsmisse - Københavnerliv." af Eva Iversen, udgivet af forlaget Gladiator/Krabbesholm.

 

 

Fra serien "Mythos"

 

Kunstneren skriver:

"Jeg arbejder pt. primært med tegning og collage, (samt objekt og installation). I mine værker benytter jeg blyant, blæk, kridt og akryl på papir i en behersket farveskala: sort/hvid med islæt af brun/grå/blå. Min motivkreds bevæger sig omkring abstraherede naturformer og rent grafiske udtryk. Jeg har tidligere arbejdet med maleriet – akryl, olie, tekstil mm på lærred, hvor jeg anvendte en "mere ”offensiv” farveskala, inspireret af især rejser i Indien og andre asiatiske lande."

 

 

Fra serien "Mythos"

 

Udvalgte udstillinger siden år 2000:

Sallingsund og Omegns Museum

Kulturspinderiet, Silkeborg

Filosofgangen, Odense

Galleri Art North, Frederikshavn

Galleri Temporary, Skive

Dronninglund Censurerede Udstilling

Jenle, Nanna og Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem

Diverse kunstforeninger