Daniele Dell'Uomo er født i 1954 i Alatri i Italien. Han bor i byen Corso Vittorio Emanuele's historiske centrum, hvor han også har sit atelier. Daniele har vist sine værker på separatudstillinger, sammen med kunstnergrupper og i konkurrencer over hele Italien. Hans malerier findes i mange nationale og internationale private samlinger.

 


Om sig selv skriver han:

"Jeg elsker alle mine malerier, fordi der i hvert af dem er repræsenteret et øjeblik, bare et øjeblik i mit liv, som er evigt.

Maleriet er for mig en måde at eje virkeligheden på, en fredelig kidnapning af øjeblikke eller ting, der omgiver mig i mit liv.

Jeg er autodidakt og elsker instinktivt kunst. Er tiltrukket og fascineret af alt omkring mig: gaderne i min by, dens kirker, dens porte, men også ansigter, holdninger, dagligdags gestus er den virkelighed, som påvirker mit arbejde.

Jeg vælger omhyggeligt blandt de mest oplagte nuancer, de mest skjulte: det røde i en solnedgang, det hvide i et snelandskab, det flimrende vand som afspejler ensomme både, udseendet af en klovn eller holdningen hos min ciociare, hovedpersoner fra dagligdags scener. Altid dybt forankret i traditionen.

Mine malerier er ægte og spontane "illuminationer", der afspejler mit indre selv og min personlighed. Det er også en undersøgelse af og opmærksomhed på mange års anvendelse af farve og teknik, i den kontinuerlige søgen efter en definitiv stil, der er så tæt som muligt på mit indre - min sjæl.

Mine emner spænder fra landskaber med udsigt over byen eller portrætter, der er som snapshots af min sjæl. Et majestætisk egetræ, der rager mod himlen, livligheden i det harmoniske mellem
et gult og rødt felt. Oprigtigheden og enkelheden i ansigterne af to kvinder. Klovnens melankolske smil, der ikke blot skjuler ham bag en maske, men også vores egne endeløse sorger".

 

 

Daniele Dell'Uomo har en lang række udstillinger bag sig. Både i hjemlandet Italien og andre lande.


AWARDS

1. præmie i den nationale konkurrence ?? Carabinieri ?? Roma, 1989;
1. Præmie improviseret (Avis præmie) ?? Chieti, 1997
1. Præmie Impromptu ?? Trivigliano (FR), 1998
1. præmie art hellige by Chieti ?? Chieti (CH), 2000;
1. Præmie improviseret - Torre Cajetani (FR), 2000;
1. Præmie Impromptu ?? Fumone (FR), 2001;
1. præmie national konkurrence - Settefrati (FR), 2001;
1. Præmie Impromptu ?? Alatri (FR), 2003;


De skrev om ham

MAGASINER
The Time, The Messenger, Ciociaria dag, Provinsen, Il Resto del Carlino, The Globe;
FORFATTERE
Massimo Cardillo, Ciro Marsella, M.V. Passarelli, Guido Pecci, Mario Ritarossi, Thomas Lamonica, Fausto Balzano, Paola Baldassarre, Daniele Baldassarre, Benedetto De Santis, Federico Caponera

Blandt de kontakter omfatter dem med malerne:
Manlio Sarra (MSG Campano), Barberis (Casale Monferrato), Dusio (Casale Monferrato), Mario BERRINO (Alassio), Giovanni Savani (Frosinone), Sergii Grygoryev (Ucranina), nPå grund Pepa (Albanien), Ptolemæus Liberator (Collepardo), Giuseppe de Rosa (Frosinone); Ciro Adrian Ciavolino (Napoli), Sylvester Tablet (Napoli), Armando Pacchiani (Rom)